Втори международен фестивал 'Шарена стомна" 2018

понеделник, 27 Август, 2018 - 17:30

 В Т О Р И  М Е Ж Д У Н А Р О Д Е Н   Ф О Л К Л О Р Е Н  Ф Е С Т И В А Л   З А   Т А Н Ц О В И   К Л У Б О В Е

„Ш А Р Е Н А   С Т О М Н А“   2018 - Д О Б Р И Н И Щ Е

Каним всички любителски танцови клубове и състави за фолклорни хора да  покажат  своето  майсторство и  талант на   фолклорно надиграване в гр. Добринище на  6 октомври  2018 г. на площада пред  Народно Читалище „Димитър Благоев- 1925”.

Право на участие имат всички танцови групи, любителски ансамбли, школи, състави и клубове от България и чужбина без ограничение на възраст и брой на участници.

Идеята на фестивала е да популяризираме българския танц, музика и костюм, да срещнем радетели за запазване на българския фолклор, бит и култура. Да се запознаем с фолклорните хора и танци на Балканските народи.  Да обменим знания и идеи, да срещнем нови приятели от България, Македония, Сърбия, Гърция и заедно да се повеселим.

Фестивалът няма конкурсен характер и е без такса за участие!

Всички клубове - участници във фестивала ще получат грамота и плакет „Шарена стомна“ 2018.

Всички разходи по пътуването и престоя са за сметка на участниците!

 Настаняването ще бъде в хотели в гр. Добринище и гр. Банско, с които организаторите имат предварителни споразумения.

Нощувка със закуска + гала - вечеря -  42 лв. (на 6 октомври).

Групите, които искат да нощуват и на 5 октомври, цената на нощувка със закуска е 20 лв.

Групите, които няма да нощуват, но желаят да останат за гала-вечеря - цената е 25 лв.

В рамките на фестивала се организира Фолклорен семинар с участието на лектори от различни етнографски области. На семинара ще бъдат показани автентични фолклорни хора. Таксата за семинара е 12 лв. на човек. Минимално участие в семинара 5 човека от танцов клуб, максимално – 10.

За всички участници във фестивала, Община Добринище е договорила преференциални цени за Седалков лифт до хижа „ Безбог“ за дните 5,6 и 7 октомври на цена – 8 лв.(двупосочен билет) и ползването на Минерален плаж - Добринище на половин цена. Предвидени  са  сувенири  и  вода за всички участници на фестивала.Ръководителят  на всяка една група  ще бъде настанен безплатно в хотела на база нощувка, закуска и вечеря!

Участието на групите във фестивала ще бъде заснето от Телевизионен екип и всички ще получите DVD диск (безплатно)  след  обработването  на материала.

След получаване на заявките за участие във фестивала, ще ви бъде  изпратена програма за реда на представяне на групите, начален час на семинара, както и номера на банкова сметка, по която да се преведе капаро, относно резервациите за хотелите и участието в семинара.

Краен срок за изпращане на заявки: 20.09.2018 г.  на  e-mail: sharena_stomna@abv.bg  /

 тел:  0899 88 51 33

Любомир Марянски – Директор на фестивала

Последни новини

С подкрепата на