×

Съобщение за грешка

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in eval() (line 3 of /var/www/bti.bg/drupal-7.89/sites/all/modules/computed_field/computed_field.module(468) : eval()'d code).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in eval() (line 3 of /var/www/bti.bg/drupal-7.89/sites/all/modules/computed_field/computed_field.module(468) : eval()'d code).

Академичен фолклорен ансамбъл при АМТИИ-Пловдив

Гл. худ. ръководител: 

АФА при АМТИИ-Пловдив е създаден през 2008г. Това е един млад ансамбъл, но с вече утвърден авторитет и заемащ своето достойно място в Българската фолклорна национална култура. Интересно е да се знае, че и трите формации - народен хор, народен оркестър и танцов състав са със статут на учебни състави, което означава, че основната им дейност е свързана пряко с подготовката на студентите от спец.”Изпълнителско изкуство - народни инструменти и народно пеене”, ”Дирижиране на народни състави”, „Българска народна хореография“  и “ Хореографска режисура”.     

Танцовият състав се състои от 20 танцьори - 10 жени и 10 мъже, завършили спец.”БНХ” при АМТИИ – Пловдив. Всички те са отлични изпълнители на народни танци от всички региони на България.

 АФА е така да се каже външното лице на АМТИИ – Пловдив и всяка негова изява на сцена в България и чужбина издига имиджа и авторитета на Академията, като изпълнителите му са въплъщение на изпълнителските и професионални музикални качества на студентите. Голяма част от тях са и преподаватели по различните народни инструменти.

Макар и съвсем млад АФА има вече зад гърба си многобройни концерти и участия в България и в чужбина. Носител е на престижни награди, като най-авторитетната от тях е “Гран при” от международния конкурс в гр. Агридженто - Италия 2009г.  АФА през 2017 година участва за 3-ри път в прегледите на професионалните фолклорните ансамбли в България, който се състоя в гр. Пазарджик. Това само по себе си е едно значимо признание за изкуството на този млад колектив.

 

Академичен фолклорен ансамбъл  при АМТИИ-Пловдив
Адрес за контакти: 
ул. “Тодор Самодумов”№2
4000 Пловдив
България
Телефон: 0035932601443
Мобилен телефон: +359 887 832 900
Факс: 0035932631668
Ел. поща: 
Гласове на публиката: 
-

Последни новини

С подкрепата на