×

Съобщение за грешка

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in eval() (line 3 of /var/www/bti.bg/drupal-7.89/sites/all/modules/computed_field/computed_field.module(468) : eval()'d code).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in eval() (line 3 of /var/www/bti.bg/drupal-7.89/sites/all/modules/computed_field/computed_field.module(468) : eval()'d code).

Фолклорен танцов ансамбъл "Актавис"

Гл.худ. ръководител: Воин Войнов

Основан през 1994 г от Воин Войнов през най-трудните години на нашия демократичен преход. Ансамбълът успя да привлече деца, юноши и младежи от всички училища и околията на гр. Дупница.Това са деца и младежи, които запълваха своето свободно време с репетиции в залите, където се запознават , научават и още повече обикват богатия български танцов, певчески и музикален фолклор.Те подобриха културното ниво на подрастващото поколение чрез своите самостоятелни фолклорни концертни програми, както по училища и детски градини, така и със сюжетно-драматургични спектакли посветени на освобождението на България от турско робство, играни на сцена пред българското общество(едни от тях са: „Робство“, „Самодиви“, „Шибил“, „Кърджали Асан“, „Хайдушка сватба“, „Бчхме, сме и ще бъдем българи“ и др.). Това е ансамбълът, който успя да побратими гр. Дупница и гр. Крива паланка (Република Македония).

През 2002г. успя да организира единственият по рода си в Югозападна България Международен фолклорен фестивал носещ името „Мир на Балканите“. Вече 17 години в края на месец май ансамбли от България и цял свят пеят и танцуват в Кюстендилска и част от Благоевградса област под тяхно ръководство.

Това са деца и младежи, които милеят за опазването и развитието на нашия фолклор. Доказали са го не само с всичко това, което са направили, но и с всички свои международни изяви  извън България (в страни от Европа – Италия, Унгария, Сърбия, Гърция, Македония, Франция, Украйна, Румъния, Турция и мн.др., които до сега по различни поводи са 91бр.) На всички тези изяви танцьорите се раздават с пълна сила, за да покажат на света богатия и красив български фолклор.

За тези 24 години от нашето съществуване през залите са минали над 7500 деца и младежи. В момента към ансамбъла има: деца на възраст от 3 до 6 год., детски фолклорен танцов ансамбъл и фолклорен танцов ансамбъл „Актавис“

Главен художествен ръководител  на  Ансамбъл "Актавис“, ДЮФА “Дани“, Председател на Сдружение ФТА “Дупница  - 2000“ и основател и организатор на МФФ “Мир на Балканите“ е Воин Войнов

Ансамбъл 'Актавис"
Адрес за контакти: 
„Жива вода“ 6
2 600 Дупница
България
Мобилен телефон: +359 888 946 517
Ел. поща: 
Гласове на публиката: 
-

Последни новини

С подкрепата на