Фолклорен ансамбъл "Боговица"

 

Гл.худ. ръководител: Цветанка Арсова

Танцова школа „Боговица“ е наследник на първия по рода си женски танцов състав при НЧ „Средец“, създаден от Петър Русков.

От 1984 е основан и детски състав, чийто ръководител става Цветанка Арсова. Млад и много амбициозен творец , тя обединява  съставите в обща танцова школа и така се появява "Боговица".

Постепенно се разраства дейността на школата. Появяват се и момчета, и така до днес, когато "Боговица“ работи на територията на три читалища и две училища, и обединява в редиците си стотици деца, девойки и младежи.

В репертоара на съставите има авторски танци на ръководителя, а също и танци на едни от най-големите, велики хореографи на нашето време - Д.Димитров, М.Дикова, Д.Дженева, Емил Генов, Кирил Харалампиев.

Фолклорният ансамбъл към школата е носител на "Голяма танцова награда на София 2017" и на много награди от конкурси в България.

Ежегодно представя фолклора ни на фестивали в Испания, Франция, Италия, Румъния, Гърция, Полша,Турция в спектакъл с изключителна красота, колорит и забележителна хореография.

 

Фолклорен ансамбъл "Боговица"
Адрес за контакти: 
Бул.“Цар Борис III“ 17
София
България
Телефон: +359 889 413 378
Мобилен телефон: +359 889 413 378
Ел. поща: 
Код за гласуване: 
302
Гласове на публиката: 
60

Последни новини

С подкрепата на