×

Съобщение за грешка

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in eval() (line 3 of /var/www/bti.bg/drupal-7.89/sites/all/modules/computed_field/computed_field.module(468) : eval()'d code).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in eval() (line 3 of /var/www/bti.bg/drupal-7.89/sites/all/modules/computed_field/computed_field.module(468) : eval()'d code).

Ансамбъл "Пазарджик"

Главен художествен ръководител - Атанас Чолаков

Наследник и продължител на уникалните фолклорни традиции, Ансамбъл "ПАЗАРДЖИК" е средище за съхраняване и популяризиране на огромното песенно и танцово съкровище на пазарджишкия край.  Той успешно се справя с това предизвикателство и до днес - творчески да развива и обогатява организираните в региона събития и чествания. Някога, преди много години радетелите на българския фолклор положиха началото - да няма празник, на който да не се пее, свири и играе, защото единствено във вечно живите произведения на народното творчество се разкрива и запазва синтезираната в слово и ритъм духовна същност на нашия народ. Едно благородно и задължаващо начало, достойно продължавано и доразвивано от Ансамбъл "ПАЗАРДЖИК".

Още в първите концертни прояви проличава горещия стремеж цялата дейност да бъде подчинена на професионализма и научния подход. Задачата е българският фолклор не само да се съхрани като неизчерпаем извор на вдъхновение и красота, но и да се докаже абсолютната му съизмеримост и уникалност спрямо фолклорното богатство на другите народи.

Отговорът е даден категорично с постигнатите резултати от хилядите изнесени концерти, гостувания, лектории и всякакви културни изяви у нас и в чужбина!

Актуален повече от всякога, в тежките години на прехода, родният фолклор отново е онзи плодоносен чернозем, от който съвременното ни изкуство черпи сила. Не случайно интереса към публичните изяви на Ансамбъл "ПАЗАРДЖИК" непрекъснато расте. Това ни радва изключително, но и ни задължава. Вече 45 години хората от нашия край ни подкрепят с обичта и доверието си. Те са двигателя, който тегли ансамбъла напред. Те са искрата, която в огнището на ансамбъла разпалва огъня на българщината и го превръща в жив подвижен музей, който носи радост и светлина, щедро дарява наслада и съхранява фолклора - живеца на българския дух!

Ансамбъл „Пазарджик“ изнася всяка година средно 80 концерта пред своята публика. Ръководството отделя специално внимание на образователните концерти пред учениците в града и общината

Ансамбъл Пазарджик
Адрес за контакти: 
ул. "Екзарх Йосиф" №4
4400 Пазарджик
България
Телефон: 034 44 42 37
Мобилен телефон: +359 885 566 166
Ел. поща: 
Гласове на публиката: 
-

Последни новини

С подкрепата на