×

Съобщение за грешка

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in eval() (line 3 of /var/www/bti.bg/drupal-7.89/sites/all/modules/computed_field/computed_field.module(468) : eval()'d code).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in eval() (line 3 of /var/www/bti.bg/drupal-7.89/sites/all/modules/computed_field/computed_field.module(468) : eval()'d code).

Танцов състав "Зора" при НЧ "Зора 1858"

Гл.худ.ръководител:  Дилиана Диканска

Читалището в гр. Дупница е построено с дарения през далечната 1858г. През тези 160 години от съществуването си в залите му е кипяла и продължава да кипи богата дейност. Обучавали са се хора в най-различни курсове, школи и състави. С най-дълга история са съставите по Български народни танци. Периодично са се сменяли ръководителите, но дейността е продължавала.От 2006г. хореограф при НЧ ''Зора 1858",  гр.Дупница е Дилиана Диканска - професионален танцьор в световно известния ансамбъл „Пирин”, гр. Благоевград и дипломиран хореограф от Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в гр. Пловдив. Повече от 150 танцьора са желаещите да изучават български народни танци, разделени в три големи групи:

В репертоара на ТС „Зора” има танци от всички етнографски области на България. Момичетата и момчетата от танцовия състав имат добри умения и лесно усвояват различните стилове танци. С нежност и смиреност се понасят в пиринските танци. С лекота и грация изпълняват тракийските. С хъс и напетост показват характера си в шопските.Това са млади хора с различни професии, образование и социално положение, но са обединени от любовта си към танците и богатия с разнообразието и красотата си български фолклор.С лекота изпълняват обработените хора и сложните комбинации, които са в основата на авторските композиции на Дилиана Диканска. Усиленият труд по време на репетициите им носи множество награди и призови места от конкурси и фестивали в страната и чужбина.Незабравими са участията в Македония, Сърбия, Турция, Гърция, Румъния, Австрия, Полша, Босна и Херцеговина, Албания и Чехия.За миналия творчески сезон /2017-2018 г./ представиха сценично-драматичен танцов спектакъл „Легендата живее“, изграден по легенда от местността Кършия, край Дупница.

 

Танцов състав "Зора" при НЧ "Зора 1858"
Адрес за контакти: 
пл."Свобода"1
2 600 Дупница
България
Мобилен телефон: +359 896 788 307
Ел. поща: 
Гласове на публиката: 
-

Последни новини

С подкрепата на