×

Съобщение за грешка

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in eval() (line 3 of /var/www/bti.bg/drupal-7.89/sites/all/modules/computed_field/computed_field.module(468) : eval()'d code).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in eval() (line 3 of /var/www/bti.bg/drupal-7.89/sites/all/modules/computed_field/computed_field.module(468) : eval()'d code).

Фолклорен танцов ансамбъл "Балкан"

Гл. худ. ръководител: 

Фолклорен танцов ансамбъл “БАЛКАН“  при НЧ “Цар Борис ІІІ – 1928 г.“, гр. София, е основан през 1954г.

„БАЛКАН“ е лауреат на Златни медали на ІV, V, VІ, и Седми Републикански фестивали на художествената самодейност и носител на званието “Представителен”. Удостоен е със Сребърна лира на Съюза на музикалните и танцови дейци в България  и с Грамота на Министерство на културата. Член на Националната секция на ЦИОФФ – България и носител на званието „Представителен ансамбъл на ЦИОФФ – България”, с което звание ансамбълът е удостояван в резултат на представянията си и на четирите, проведени до сега прегледи. През 2010 г. ансамбълът спечели и Голямата танцова награда на гр. София, наградата за новосъздадено произведение и наградата за музика. През 2011 г. Съветът на европейската научна и културна общност удостои „Балкан“ със „Златна книга“ за принос към развитието на българската култура. През 2014 г. Кметът на Столична община награди „Балкан“ с Грамота за заслуги към общината за принос в популяризирането на българския фолклор и танцовото изкуство в столицата. В дългата си творческа дейност съставът е удостояван и с множество грамоти, дипломи и плакети от различни институции, регионални, национални и международни фестивали. В репертоара на състава са подбрани фолклорни игри и обичаи от всички етнографски области на България, а всеки танц се различава със своята специфична атмосфера, създадена от оригинални танцови движения, костюми и музика.

Ансамбъл "Балкан"
Адрес за контакти: 
ул.
София
България
Мобилен телефон: +359 899 937 537
Ел. поща: 
Гласове на публиката: 
-

Последни новини

С подкрепата на